Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nijverdal

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Nijverdal verschaft u die mogelijkheid! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze website leest u waardevolle details wat betreft trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de kosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Hellendoorn.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2400 tot zo’n €9200, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Hellendoorn | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7441
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Nijverdal juni 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De prijs hangt af van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Ook zijn er extra kosten voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €6.950 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder verschaffen we prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Nijverdal. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.400€1.850 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.800 – €9.400€2.500 – €6.4001/2 dag
Meerdere bochten€6.350 – €10.600€4.450 – €7.7005,5 uur
Spiltrap€7.800 – €12.300€4.700 – €9.300Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nijverdal.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nijverdal kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u maar zo 40% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-nijverdal-7441

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel types beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Nijverdal voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.550 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 inclusief plaatsing. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hellendoorn via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Hellendoorn. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en comfortabel in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Hellendoorn (https://www.hellendoorn.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een systeem uitkiezen dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Willem-Alexanderstraat 7
 • 7442 MA, Hellendoorn
 • Website: www.hellendoorn.nl
 • E-mail: wiz@hellendoorn.nl
 • Telefoonnummer: 0548630215

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Nijverdal subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere systemen laten zien en adviseert welke uitvoering in lijn is met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Nijverdal.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Nijverdal.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere betrouwbare ontwikkelaars actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars staan bekend om een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse goede producenten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er ook producten verkocht van Heymer, Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa. Erkende installateurs van eerdergenoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, TipTop, 123traplift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen met het aanschaffen van de beste huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Nijverdal binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Minivator + TipTop beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Starla.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Nijverdal is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Nijverdal benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. In de regel fluctueert dat tussen de 115 KG – 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie