Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Daarle

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Daarle maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Via deze pagina kunt u aan de slag met praktische gegevens t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, de unieke werking, de kosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Bovendien kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Hellendoorn.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De tarieven liggen tussen de €1500 tot maar liefst €9700, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Hellendoorn | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7688
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Air

Kosten traplift Daarle juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs hangt af van twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.200 incl. montage.
 • Extra’s zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Daarle. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.550 – €2.3004 uur
1 bocht€4.500 – €9.200€3.350 – €5.1004,5 uur
Meerdere bochten€5.500 – €10.600€4.150 – €7.0006,5 uur
Spiltrap€7.950 – €13.100€4.800 – €9.400Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Daarle.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Daarle kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u eenvoudig 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-daarle-7688

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke woning is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Daarle voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Verder bestaan er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 inclusief plaatsing. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een parkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is het systeem bestand tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hellendoorn d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Hellendoorn. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Hellendoorn (https://www.hellendoorn.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een stoellift uitzoeken die in lijn is met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of snel een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Willem-Alexanderstraat 7
 • 7442 MA, Hellendoorn
 • Website: www.hellendoorn.nl
 • E-mail: wiz@hellendoorn.nl
 • Telefoonnummer: 0548630215

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Daarle zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u een aantal mogelijkheden laten zien en adviseert u over welk type lift past rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder treft u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Daarle.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Daarle.

Bekende merken
In Nederland zijn enkele betrouwbare leveranciers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers verzekeren een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse bekende fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Heymer, Minivator, Strobbe, Triwa. Gerenommeerde verkopers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitkiezen van een prettige huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Daarle binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als ThyssenKrupp of RecentLift verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 75.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Daarle is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Daarle verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans ligt dat tussen de 110 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze gevallen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie