Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haarle

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Haarle biedt uitkomst! Veel senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en comfortabel van uw hele huis genieten. Hieronder kunt u aan de slag met uitgebreide beschrijvingen omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de tarieven, de WMO regelingen en onderhoud. Uiteraard kunt u direct op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Hellendoorn.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zorgeloos en op een plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2000 & €8700, incl. installatie.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHellendoorn | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7448
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Haarle juni 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs hangt af van twee zaken: het soort trap en eventuele extra’s. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.550 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een opklapbare rail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel vindt u de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Haarle. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.950€1.650 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.650 – €9.600€2.600 – €5.200halve dag
2 bochten€6.200 – €11.200€3.650 – €7.1006 uur
Wenteltrap€8.000 – €12.000€4.600 – €10.000Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Haarle.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Haarle kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. Meer en meer leveranciers hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-haarle-7448

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Haarle voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.500 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 incl. installatie. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hellendoorn met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Hellendoorn. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een veilige manier in uw huis te wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hellendoorn (https://www.hellendoorn.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift kiezen die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of snel een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Willem-Alexanderstraat 7
 • 7442 MA, Hellendoorn
 • Website: www.hellendoorn.nl
 • E-mailadres: wiz@hellendoorn.nl
 • Telefoonnummer: 0548630215

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Haarle subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u meerdere systemen demonstreren en geeft aan welk systeem past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel bieden wij leveranciers en merken die ook liften installeren in Haarle.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Haarle.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 goede leveranciers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten garanderen een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren vijf populaire leveranciers Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Platinum, Extrema, Triwa, Strobbe. Populaire wederverkopers van merken als deze zijn Vegro, PractiComfort, RecentLift, 123traplift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist helpt u graag bij het aanschaffen van de beste huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de installatie van een traplift in Haarle in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals ThyssenKrupp en PractiComfort beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 160.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Haarle is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Haarle communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG en 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie