Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hardenberg

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Hardenberg maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u zelfstandig en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website kunt u aan de slag met handige beschrijvingen t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u direct een brochure of een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Hardenberg.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2550 oplopend tot 9200, inclusief installatie.
 • Soms ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHardenberg | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7771
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Populaire liftTriwa TR 160

Kosten traplift Hardenberg juli 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.100.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.050 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van de richtprijzen van het installeren van een traplift in Hardenberg. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.600€1.850 – €2.1004 uur
Eén bocht€4.500 – €9.100€3.150 – €6.500halve dag
Meerdere bochten€6.500 – €10.500€3.600 – €7.2006 uur
Draaiende trap€7.600 – €12.400€5.400 – €9.3001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hardenberg.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hardenberg kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u tot wel 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. Het gros van de merken hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-hardenberg-7771

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Hardenberg voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 incl. plaatsing. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs hangt af van het aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hardenberg. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een prettige manier in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert bekijkt of de traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 2-6 weken. Nadien bieden ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een stoellift kiezen dat past bij uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of gelijk aanmelden voor de WMO? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mail: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Hardenberg subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u een aantal liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past matcht met de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel treft u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Hardenberg.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Hardenberg.

Professionele merken
In ons land zijn meerdere geschikte traplift bouwers actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers staan bekend om een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit diverse grote fabrikanten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Triwa, Platinum, Heymer, Extrema. Betrouwbare montagepartners van deze merken zijn o.a. TipTop, Vegro, Smienk, RecentLift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het kopen van de beste huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de installatie van een traplift in Hardenberg binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Handicare en Strobbe verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Starla.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Hardenberg is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Hardenberg hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken ligt dat tussen de 100 KG – 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie