Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ane

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Ane maakt het mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze pagina bieden wij uitgebreide tips m.b.t. trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een beschermde en comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De tarieven liggen tussen de €2550 tot maar liefst €9900, inclusief installatie.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten traplift juli 2024 | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHardenberg | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7784
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Veel gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Ane juli 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens zijn er extra kosten voor opties zoals een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.100.
 • Extra opties als een meedraaiende stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder voorzien we u van de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Ane. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.500€1.550 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.400 – €9.900€2.550 – €5.100halve dag
Twee bochten€5.900 – €11.000€4.250 – €7.9005,5 uur
Draaiende trap€8.200 – €14.000€4.500 – €9.200Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ane.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Ane is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u zo 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is dat een duurzame investering. Meer en meer showrooms hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-ane-7784

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Ane voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Voorts zijn er buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.750 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 incl. installatie. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en overige opties zoals eendriepuntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Hardenberg. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent analyseert of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 2-6 weken. Na deze termijn sturen ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een type kiezen die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of direct een aanvraag indienen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mailadres: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Ane zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom in de omgeving. Een productspecialist kan u geschikte liften laten zien en adviseert u over welk systeem rijmt met uw budget en situatie. Een groot deel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vindt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Ane.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Ane.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse populaire traplift bouwers operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten staan in voor een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In deze tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere populaire traplift fabrikanten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Platinum, Extrema, Heymer, Strobbe. Grote specialisten van merken als deze zijn Vegro, 123traplift, PractiComfort, Smienk, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een goede huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Ane binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Handicare en Heymer bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 55.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Ane is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Ane hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 130 KG – 150 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie