Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schuinesloot

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Schuinesloot vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u veilig en comfortabel de trap op en af. Via deze pagina bieden wij belangrijke adviezen met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de prijzen, info over de WMO/PGB en onderhoud. Tevens kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Risicoloos en op een aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €1600 oplopend tot 10200, inclusief installatie.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Hardenberg | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7777
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Schuinesloot juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Bovendien komen er additionele kosten bij voor upgrades als een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.250 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder vindt u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Schuinesloot. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.650€1.850 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.600 – €8.700€3.100 – €5.200halve dag
Twee bochten€6.150 – €10.300€3.900 – €7.200Hele dag
Spiltrap€8.000 – €14.500€5.200 – €9.3006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Schuinesloot.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Schuinesloot is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u al snel 45% vergeleken met een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. Veel showrooms kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-schuinesloot-7777

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Schuinesloot voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.600 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 incl. installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Hardenberg. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 2-6 weken. Hierna geven ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt nu een systeem aanschaffen die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct hulp aanvragen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mail: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Schuinesloot vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u geschikte uitvoeringen laten zien en informeert u over welk type lift past voldoet aan de situatie en het budget. Het gros van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook liften monteren in Schuinesloot.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Schuinesloot.

Populaire merken
In ons land zijn meerdere populaire ontwikkelaars met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers hanteren een snelle montage en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende geschikte leveranciers Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Platinum, Strobbe, Minivator, Extrema. Bekende installateurs van merken als deze zijn TipTop, RecentLift, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het aanschaffen van een fijne huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Schuinesloot binnen een paar weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Handicare en Heymer hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 1000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Schuinesloot is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Schuinesloot werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak fluctueert dat tussen de 125 KG – 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie