Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Slagharen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Slagharen verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u weer zelf en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Onderstaand kunt u aan de slag met waardevolle specificaties inzake trapliften. U leest hier alles over soorten liften, hoe het technisch werkt, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u direct en zonder moeite een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De kosten variëren tussen €2100 tot maar liefst €9300, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Hardenberg | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7776
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Slagharen mei 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.250 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het monteren van een traplift in Slagharen. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.950€1.800 – €2.1504 uur
1 bocht€5.450 – €9.100€3.300 – €6.800halve dag
Meerdere bochten€6.300 – €11.200€3.650 – €7.8005,5 uur
Wenteltrap€8.100 – €13.700€4.600 – €9.5005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Slagharen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Slagharen kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u tot wel 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is dat een duurzame investering. Het gros van de showrooms kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-slagharen-7776

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Slagharen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Verder onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.500 incl. montage.Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Hardenberg. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist verkent of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 2-6 weken. Nadien ontvangt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift laten monteren die in lijn is met uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of gelijk een aanvraag indienen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mail: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Slagharen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk systeem past bij uw wensenlijstje en budget. Veel winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder staan leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Slagharen.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Slagharen.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele geschikte fabrikanten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten verzekeren een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit enkele geschikte leveranciers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Heymer, Triwa, Strobbe, Minivator. Gerenommeerde montagepartners van de genoemde merken zijn Vegro, TipTop, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het kopen van een passende huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Slagharen binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Platinum en Extrema verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Stannah Sadler.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Slagharen is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Slagharen communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal wisselt dat tussen de 100 KG & 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie