Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schoonebeek

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Schoonebeek maakt het mogelijk! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u risicoloos en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Op deze website leest u belangrijke specificaties over trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Emmen.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De kosten schommelen tussen €2200 oplopend tot 8700, incl. installatie.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Emmen | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7761
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Schoonebeek juni 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.150 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een luxere stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte vindt u indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Schoonebeek. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.900€1.650 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€5.150 – €8.700€3.400 – €6.6005 uur
Twee bochten€6.100 – €11.900€4.350 – €7.1005,5 uur
Spiltrap€8.100 – €14.200€4.700 – €9.2006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Schoonebeek.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Schoonebeek kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u eenvoudig 55% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Veel aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-schoonebeek-7761

Waarom een traplift?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle producten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Schoonebeek voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Voorts onderscheiden we buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.250 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 inclusief montage. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende organisatie die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Emmen binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Emmen. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 2. Uw consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Aansluitend bieden ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een traplift aanschaffen die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7811 AP, Emmen
 • Website: www.emmen.nl
 • E-mailadres: zorgloket@emmen.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Schoonebeek bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning als aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een productspecialist kan u een aantal systemen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk model aansluit op uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bekijkt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Schoonebeek.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Schoonebeek.

Populaire merken
In uw omgeving zijn enkele populaire leveranciers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken garanderen een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftInnovatief en compact design
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit diverse bekende traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Platinum, Triwa, Minivator, Strobbe. Gerenommeerde adviseurs van bovengenoemde merken zijn Smienk, TipTop, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Schoonebeek binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Acorn en Heymer verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Schoonebeek is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Schoonebeek hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans wisselt dat tussen de 130 KG & 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie