Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dalerpeel

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Dalerpeel kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u veilig en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Onderstaand kunt u aan de slag met waardevolle gegevens ten aanzien van trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, de werking, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Ook kunt u gratis en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Coevorden.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een beschermde en plezierige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De tarieven liggen tussen de €1800 tot zo’n €9200, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Coevorden | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7753
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Dalerpeel mei 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.550 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een automatische schuifrail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel vindt u de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Dalerpeel. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.300€1.550 – €2.2504 uur
1 bocht€5.050 – €8.800€3.200 – €5.1005 uur
2 bochten€6.400 – €11.000€3.950 – €7.6001 dag
Wenteltrap€8.450 – €12.800€5.450 – €10.6006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Dalerpeel.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Dalerpeel is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u al snel 55% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. De meeste fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-dalerpeel-7753

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle merken hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Dalerpeel voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Tevens verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.250 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 inclusief plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenverplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Coevorden. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang comfortabel van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een systeem kiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mail: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Dalerpeel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal mogelijkheden laten zien en adviseert u over welk model voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel showrooms bieden meerdere merken aan. In deze tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Dalerpeel.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Dalerpeel.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele betrouwbare merken operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers beloven een snelle montage en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse professionele fabrikanten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Triwa, Platinum, Extrema, Heymer. Erkende verkopers van merken als deze zijn Vegro, RecentLift, Smienk, 123traplift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Dalerpeel binnen een paar weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Minivator en Smienk beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1000XXL.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Dalerpeel is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Dalerpeel verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 125 KG – 170 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie