Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Coevorden

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Coevorden vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer senioren kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u weer zelf en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze site vindt u nuttige specificaties betreffende trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Coevorden.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2500 tot wel €8500, incl. montage.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Coevorden | Merken en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7741
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 80

Kosten traplift Coevorden mei 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs hangt af van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel treft u de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Coevorden. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.600 – €2.2004 uur
Eén bocht€4.800 – €8.800€2.950 – €6.6001/2 dag
Twee bochten€6.100 – €11.100€3.900 – €7.000Eén dag
Wenteltrap€7.500 – €13.300€5.000 – €10.2005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Coevorden.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Coevorden is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u zo 55% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. De meeste leveranciers kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-coevorden-7741

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel merken beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Coevorden voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Tevens zijn er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.450 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 incl. installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.250. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een meedraaiende stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Coevorden. Burgers met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode comfortabel thuis te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een systeem uitkiezen die matcht met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of snel een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mailadres: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Coevorden bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een showroom of adviespunt in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u passende opties tonen en informeert welk type lift past rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht bekijkt u fabrikanten en dealers die ook leveren in Coevorden.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Coevorden.

Bekende merken
In uw omgeving zijn een aantal populaire fabrikanten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken beloven een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt hier direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit een aantal goede ontwikkelaars We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Strobbe, Platinum, Triwa, Extrema. Gerenommeerde montagepartners van merken als deze zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, Vegro, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Coevorden binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Dealers als Acorn of Heymer beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Coevorden is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Coevorden hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In de basis valt dit binnen een marge van 130 KG & 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie