Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oosterhesselen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Oosterhesselen vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Op Trapliftexpert.nl vindt u handige beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Bovendien kunt u online een brochure of een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Coevorden.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1900 & €8200, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Coevorden | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7861
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Starla

Kosten traplift Oosterhesselen juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak zijn er extra kosten voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.550 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een verlichte voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel treft u de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Oosterhesselen. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.300€1.700 – €2.2504 uur
1 bocht€5.500 – €8.800€2.900 – €6.1004,5 uur
Meerdere bochten€5.600 – €10.200€3.700 – €7.2005,5 uur
Wenteltrap€7.700 – €14.300€5.200 – €9.900Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oosterhesselen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Oosterhesselen is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u maar zo 45% op de aankoopprijs. Bovendien is dat een duurzame investering. De meeste aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-oosterhesselen-7861

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedereen is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Oosterhesselen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Verder bestaan er buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 inclusief montage. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en aanvullende opties als een klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit type beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte firma die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Coevorden. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u details over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een traplift kiezen die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mailadres: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Oosterhesselen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Handig is dan een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u een aantal modellen tonen en informeert u over welk model past bij uw woning en budget. Veel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vergelijkt u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Oosterhesselen.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Oosterhesselen.

Bekende merken
In uw omgeving zijn diverse goede ontwikkelaars werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers focussen zich op een korte installatietijd en goede after service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele professionele producenten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Heymer, Minivator, Extrema, Strobbe. Grote adviseurs van de genoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, Smienk, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Oosterhesselen in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Dealers als Acorn + RecentLift verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 950.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oosterhesselen is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Oosterhesselen hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal wisselt dat tussen de 100 KG – 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie