Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eeserveen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Eeserveen kan u daarbij helpen! Steeds meer senioren kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u op een veilige manier en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Via deze pagina treft u belangrijke specificaties omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Tevens kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2450 tot wel €9700, incl. plaatsing.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Borger-Odoorn | Merken en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7859
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Siena

Kosten traplift Eeserveen mei 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.050 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte bieden wij de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Eeserveen. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.750 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.850 – €8.400€3.500 – €5.100halve dag
Meerdere bochten€6.550 – €11.600€3.950 – €7.600Hele dag
Spiltrap€7.750 – €13.200€5.500 – €10.5005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Eeserveen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Eeserveen kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u zo 45% ten opzichte van een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer aanbieders bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-eeserveen-7859

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Eeserveen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Bovendien zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.700 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.400 inclusief plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Borger-Odoorn. Mensen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een veilige manier in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een model kiezen die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u een aanvraag indienen? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mailadres: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Eeserveen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of verschillende trapliften uitproberen? Handig is dan een winkel of showroom in de regio. Een ervaren adviseur kan u meerdere mogelijkheden laten zien en adviseert u over welk soort lift in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms verkopen diverse merken. In deze tabel bieden wij merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Eeserveen.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Eeserveen.

Erkende merken
In Nederland zijn verschillende betrouwbare leveranciers werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers werken met een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan verschillende goede fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Extrema, Triwa, Heymer, Platinum. Betrouwbare verkopers van merken als deze zijn RecentLift, Vegro, PractiComfort, TipTop, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het kopen van een fijne huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de montage van een traplift in Eeserveen binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Acorn of TipTop bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1000.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Eeserveen is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Eeserveen communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis valt dit binnen een marge van 130 KG en 150 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie