Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Meppen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Meppen biedt uitkomst! Een groot aantal mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Op deze webpagina bekijkt u belangrijke informatie over trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, de unieke werking, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Coevorden.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De tarieven liggen tussen de €2300 tot wel €8700, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Coevorden | Fabrikanten en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7855
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Line

Kosten traplift Meppen juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Bovendien zijn er extra kosten voor extra opties als een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.250.
 • Extra opties zoals een automatische voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel bekijkt u de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Meppen. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.950€1.550 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€5.150 – €9.300€3.200 – €5.5001/2 dag
Twee bochten€6.000 – €10.100€4.300 – €7.7005,5 uur
Draaiende trap€8.050 – €13.200€5.150 – €10.6001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Meppen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Meppen is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u eenvoudig 40% op de aanschafwaarde. Uiteraard is dat een duurzame investering. Steeds meer merken hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-meppen-7855

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Meppen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Ook verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 incl. plaatsing. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een automatische klaprail.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Coevorden. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een lift kiezen die aansluit op uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mailadres: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Meppen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal stoelliften laten zien en adviseert welk systeem aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Meppen.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Meppen.

Erkende merken
In ons land zijn meerdere geschikte leveranciers met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars waarborgen een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn enkele professionele leveranciers Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Platinum, Minivator, Triwa, Extrema. Erkende verkopers van de genoemde merken zijn Smienk, 123traplift, Vegro, RecentLift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het kopen van de beste huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Meppen binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Triwa + 123 traplift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Swing.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Meppen is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Meppen werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans fluctueert dat tussen de 120 KG & 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie