Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Kiel

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in De Kiel kan u daarbij helpen! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u risicoloos en moeiteloos naar boven en naar beneden. Hieronder bekijkt u belangrijke specificaties inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Tevens kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Coevorden.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €1800 tot maar liefst €8500, incl. plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Coevorden | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7849
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift De Kiel juli 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.700 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze goedkope basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder verstrekken wij de huidige prijzen van het monteren van een traplift in De Kiel. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.850 – €2.300halve dag
1 bocht€5.350 – €9.600€3.250 – €6.700halve dag
2 bochten€6.350 – €10.900€4.300 – €7.500Eén dag
Draaiende trap€8.550 – €13.700€5.100 – €10.9005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in De Kiel.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in De Kiel kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer showrooms bieden een assortiment met 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-de-kiel-7849

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in De Kiel voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.250 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 incl. installatie. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Coevorden. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een prettige manier thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist bekijkt of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een systeem laten plaatsen die in lijn is met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of direct een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mailadres: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO De Kiel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende modellen laten zien en vertelt welk soort lift voldoet aan uw situatie. Veel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel staan winkels en producenten die ook werkzaam zijn in De Kiel.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in De Kiel.

Geschikte merken
In ons land zijn diverse goede traplift bouwers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten staan in voor een snelle montage en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan een aantal goede merken Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Strobbe, Triwa, Platinum, Extrema. Betrouwbare dealers van bovengenoemde merken zijn Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in De Kiel binnen een paar weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Handicare + 123 traplift beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in De Kiel is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in De Kiel werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak fluctueert dat tussen de 110 KG & 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie