Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Holsloot

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Holsloot maakt het mogelijk! Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u veilig en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Onderstaand bieden wij praktische tips omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Tevens kunt u direct een brochure of een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Coevorden.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder risico en op een plezierige manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €2150 & €9100, incl. montage.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Coevorden | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7845
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Holsloot juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.400 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel bekijkt u een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Holsloot. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.950€1.800 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€4.700 – €9.500€2.650 – €5.6001/2 dag
2 bochten€5.550 – €11.500€4.500 – €7.6001 dag
Spiltrap€8.450 – €13.400€5.050 – €10.200Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Holsloot.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Holsloot is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u tot wel 40% ten opzichte van een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Veel showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-holsloot-7845

Waarom een traplift?

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Holsloot voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.250 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 incl. montage.De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een draaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Coevorden. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een stoellift laten installeren die rijmt met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mailadres: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Holsloot bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u passende systemen tonen en geeft aan welke uitvoering rijmt met de situatie en het budget. Het gros van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Holsloot.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Holsloot.

Goede merken
In ons land zijn 5 populaire fabrikanten operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken staan in voor een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit verschillende goede traplift bouwers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er ook producten verkocht van Heymer, Extrema, Triwa, Platinum, Strobbe. Bekende (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. TipTop, PractiComfort, Vegro, Smienk, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur kan u helpen met het aanschaffen van de beste huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Holsloot binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als ThyssenKrupp + Strobbe verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Holsloot is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Holsloot hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis valt dit binnen een marge van 110 KG – 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie