Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sleen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Sleen verschaft u die mogelijkheid! Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u weer zelf en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site treft u waardevolle tips met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over soorten liften, hoe de bediening werkt, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Daarnaast kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Coevorden.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een veilige en plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2350 & €8800, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteCoevorden | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7841
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 55

Kosten traplift Sleen juni 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: het soort trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Uiteraard zijn er extra kosten voor opties zoals een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400 incl. montage.
 • Extra opties zoals een klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Sleen. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.400€1.850 – €2.100halve dag
Eén bocht€5.200 – €9.400€2.950 – €6.0005 uur
2 bochten€5.850 – €10.900€3.750 – €7.2001 dag
Wenteltrap€8.550 – €14.100€5.300 – €9.6006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Sleen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Sleen is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uitgebreide getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u eenvoudig 45% op de nieuwprijs. Bovendien is dat een duurzame investering. De meeste merken bieden een assortiment met 2de-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-sleen-7841

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Sleen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Voorts bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 inclusief plaatsing. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Coevorden. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren veilig en prettig zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. Uw consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een stoellift laten installeren dat past bij uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of snel aanmelden voor de WMO? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mailadres: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Sleen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal opties laten zien en adviseert u over welk model rijmt met de situatie en het budget. Het gros van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vindt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Sleen.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Sleen.

Goede merken
In ons land zijn verschillende bekende producenten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten staan voor een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere goede traplift bouwers Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Extrema, Minivator, Heymer, Strobbe. Erkende specialisten van de genoemde merken zijn Vegro, 123traplift, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een goede huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de montage van een traplift in Sleen al binnen 2 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Handicare + Heymer beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 75.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Sleen is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Sleen hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard ligt dat tussen de 130 KG – 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie