Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuw-Amsterdam

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Nieuw-Amsterdam verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Op deze manier kan men zonder zorgen en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl bieden wij uitgebreide details betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Tevens kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Emmen.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een beschermde en plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2300 & €8200, incl. installatie.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Emmen | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7833
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftTriwa TR 160

Kosten traplift Nieuw-Amsterdam juni 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €6.900 of meer.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte treft u de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Nieuw-Amsterdam. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.650€1.600 – €2.300Dagdeel
Eén bocht€4.600 – €9.400€2.950 – €5.9001/2 dag
Meerdere bochten€5.800 – €11.600€4.350 – €7.700Hele dag
Wenteltrap€8.400 – €13.900€4.700 – €9.9005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuw-Amsterdam.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Nieuw-Amsterdam kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u zo 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is dat een duurzame investering. Meer en meer fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-nieuw-amsterdam-7833

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Nieuw-Amsterdam voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.800 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 incl. plaatsing. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Emmen via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Emmen. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur beslist of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Aansluitend bieden ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een traplift aanschaffen dat past bij uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u een aanvraag indienen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7811 AP, Emmen
 • Website: www.emmen.nl
 • E-mail: zorgloket@emmen.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Nieuw-Amsterdam zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u passende mogelijkheden introduceren en geeft aan welk systeem aansluit op uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Nieuw-Amsterdam.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Nieuw-Amsterdam.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 bekende leveranciers operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken verzekeren een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit 5 geschikte leveranciers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Triwa, Strobbe, Extrema, Heymer, Platinum. Bekende verkopers van deze merken zijn o.a. TipTop, RecentLift, Vegro, 123traplift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een goede huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Nieuw-Amsterdam in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als ThyssenKrupp en TipTop hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Stannah Siena.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Nieuw-Amsterdam is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Nieuw-Amsterdam benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 115 KG tot 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie