Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Emmen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Emmen kan u daarbij helpen! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zonder risico en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze website kunt u aan de slag met praktische details omtrent trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe de bediening werkt, de onkosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Uiteraard kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Emmen.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven liggen tussen de €1500 tot wel €9600, incl. plaatsing.
 • Soms wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Emmen | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7821
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftTriwa TR 55

Kosten traplift Emmen mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk zijn er extra kosten voor upgrades als een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.750.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.100 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een luxe stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij de marktprijzen van het installeren van een traplift in Emmen. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.950€1.850 – €2.150halve dag
Eén bocht€4.550 – €9.300€3.200 – €6.6004,5 uur
Twee bochten€6.450 – €11.800€3.900 – €7.6005,5 uur
Spiltrap€8.300 – €12.700€5.400 – €9.4006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Emmen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Emmen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u tot wel 45% – 50% op de nieuwprijs. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-emmen-7821

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Emmen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Voorts zijn er liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.450 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.350 inclusief plaatsing. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs hangt af van het aantal bochten en optionele extra’s zoals een driepuntsgordel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede leverancier die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Emmen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Emmen. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur verkent of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als hoogteverschillen of smalle deuren). Een verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna verstrekken ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een type uitzoeken die matcht met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of wilt u hulp aanvragen? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7811 AP, Emmen
 • Website: www.emmen.nl
 • E-mailadres: zorgloket@emmen.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Emmen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel of showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u de populaire modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem past bij uw wensen en budget. Veel showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Emmen.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Emmen.

Goede merken
In uw regio zijn 5 geschikte producenten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers verzekeren een snelle montage en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 professionele merken Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Heymer, Minivator, Triwa. Betrouwbare verkopers van dergelijke merken zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de montage van een traplift in Emmen binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Acorn & Extrema hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Air.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Emmen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Emmen benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans ligt dat tussen de 135 KG tot 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie