Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Barger-Compascuum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Barger-Compascuum maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zorgeloos en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website bekijkt u belangrijke informatie met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de tarieven, de WMO regelingen en onderhoud. Meer info? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Emmen.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder risico en op een plezante manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schommelen tussen €2000 en €9600, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteEmmen | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7884
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftTriwa TR 75

Kosten traplift Barger-Compascuum juni 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.600 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder vindt u de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Barger-Compascuum. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.700€1.550 – €2.3001/2 dag
1 bocht€4.600 – €8.300€3.150 – €5.0004,5 uur
Twee bochten€6.050 – €10.200€4.400 – €7.200Eén dag
Draaiende trap€7.850 – €12.500€5.100 – €10.7006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Barger-Compascuum.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Barger-Compascuum kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat merken bieden een assortiment met tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-barger-compascuum-7884

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Barger-Compascuum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 incl. installatie. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een draaifunctie.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende zaak die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Emmen via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Emmen. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model selecteren die rijmt met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of gelijk hulp aanvragen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7811 AP, Emmen
 • Website: www.emmen.nl
 • E-mail: zorgloket@emmen.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Barger-Compascuum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom in de regio. Een productspecialist kan u een aantal mogelijkheden demonstreren en informeert welk type lift past in lijn is met uw woning en budget. Een groot deel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder staan aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Barger-Compascuum.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Barger-Compascuum.

Populaire merken
In uw omgeving zijn meerdere geschikte traplift fabrikanten met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers focussen zich op een korte installatietijd en goede after service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn een aantal goede traplift fabrikanten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Platinum, Heymer, Minivator, Extrema. Bekende (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn 123traplift, TipTop, Vegro, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het vinden van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Barger-Compascuum binnen een paar weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Triwa + Smienk verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Starla.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Barger-Compascuum is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Barger-Compascuum hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel ligt dat tussen de 105 KG tot 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie