Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Valthermond

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Valthermond biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u op een veilige manier en moeiteloos naar boven en naar beneden. Via deze pagina bieden wij waardevolle tips betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarnaast kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Risicoloos en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €2050 tot wel €9300, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBorger-Odoorn | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7876
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Valthermond mei 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.400 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Valthermond. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.700 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.350 – €8.100€2.600 – €6.3001/2 dag
Twee bochten€5.900 – €10.800€4.000 – €7.3006,5 uur
Draaiende trap€8.300 – €14.100€5.200 – €10.500Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Valthermond.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Valthermond is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u maar zo 60% vergeleken met een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de showrooms kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-valthermond-7876

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Valthermond voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.500 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.850 incl. installatie. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenluxe stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit product wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Borger-Odoorn. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een type laten installeren die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of wilt u aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mail: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Valthermond lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of diverse trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de regio. Een erkende adviseur kan u verschillende modellen demonstreren en informeert welke uitvoering rijmt met uw situatie. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Valthermond.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Valthermond.

Geschikte merken
In ons land zijn enkele bekende leveranciers operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers garanderen een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren diverse goede merken Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa, Minivator. Grote wederverkopers van deze merken zijn o.a. RecentLift, TipTop, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het vinden van een goede huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Valthermond al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Otolift & Smienk verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Valthermond is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Valthermond communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis fluctueert dat tussen de 120 KG – 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie