Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Odoornerveen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Odoornerveen kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Via de TrapliftExpert bekijkt u belangrijke adviezen over trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de prijzen, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Borger-Odoorn.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schommelen tussen €1800 oplopend tot 8600, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Borger-Odoorn | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7874
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 1100

Kosten traplift Odoornerveen juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt bepaald door twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.000 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een hoofdsteun zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Odoornerveen. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.500€1.550 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€5.300 – €9.600€3.100 – €6.800Dagdeel
Meerdere bochten€5.600 – €11.500€4.000 – €7.8001 dag
Spiltrap€7.900 – €14.500€5.400 – €10.100Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Odoornerveen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Odoornerveen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u eenvoudig 40% op de nieuwprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Het gros van de aanbieders kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-odoornerveen-7874

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Odoornerveen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 inclusief plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een parkeerbocht.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Borger-Odoorn. Mensen met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur beslist of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een systeem laten monteren die rijmt met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of nu direct een WMO-melding doen? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mail: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Odoornerveen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming als aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een dealer of leverancier in de buurt. Een productspecialist kan u geschikte mogelijkheden laten zien en vertelt welk soort lift rijmt met uw situatie. Veel aanbieders hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Odoornerveen.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Odoornerveen.

Professionele merken
In uw regio zijn 5 geschikte leveranciers werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken staan in voor een snelle levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere professionele traplift bouwers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Minivator, Strobbe, Platinum, Extrema. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de montage van een traplift in Odoornerveen binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Handicare en Extrema verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Siena.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Odoornerveen is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Odoornerveen werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard fluctueert dat tussen de 110 KG – 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie