Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Odoorn

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Odoorn biedt uitkomst! Flink wat mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze website bieden wij belangrijke details t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de totale kosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Uiteraard kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2100 en €9800, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Borger-Odoorn | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7873
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 2000

Kosten traplift Odoorn juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs hangt af van twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.750.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.500 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een verlichte voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij de marktprijzen van het installeren van een traplift in Odoorn. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.300€1.550 – €2.100halve dag
Eén bocht€5.500 – €8.100€2.650 – €6.1004,5 uur
Meerdere bochten€5.550 – €11.100€4.250 – €7.700Eén dag
Draaiende trap€7.700 – €13.700€5.300 – €9.9005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Odoorn.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Odoorn is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u maar zo 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-odoorn-7873

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Odoorn voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 incl. plaatsing. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een noodbatterij.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Borger-Odoorn. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist verkent of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift laten installeren dat past bij uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of meteen een aanvraag indienen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mail: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Odoorn onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u passende systemen laten zien en geeft aan welk model rijmt met uw situatie. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Odoorn.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Odoorn.

Erkende merken
In uw omgeving zijn een aantal goede producenten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars bieden een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren enkele professionele ontwikkelaars We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Minivator, Triwa, Platinum, Extrema. Gerenommeerde specialisten van eerdergenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het vinden van een fijne huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Odoorn binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Acorn & PractiComfort verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare Freecurve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Odoorn is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Odoorn verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Vaak wisselt dat tussen de 115 KG – 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie