Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Valthe

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Valthe vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u veilig en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina treft u praktische beschrijvingen betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, de unieke werking, de prijzen, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Risicoloos en op een plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1650 & €9700, incl. installatie.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBorger-Odoorn | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7872
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Valthe juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs komt tot stand middels twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Tevens geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.200.
 • Opties zoals een opklapbare rail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Valthe. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.800 – €2.3504,5 uur
1 bocht€4.850 – €8.300€2.800 – €6.300halve dag
Meerdere bochten€5.600 – €11.200€3.750 – €7.1005,5 uur
Draaiende trap€8.250 – €13.900€4.600 – €10.8005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Valthe.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Valthe is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u maar zo 55% op de nieuwprijs. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. De meeste fabrikanten hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-valthe-7872

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Valthe voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 inclusief plaatsing. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenextreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Borger-Odoorn. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door opstapjes of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een systeem uitkiezen die voldoet aan uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of gelijk een aanvraag indienen? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mail: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Valthe lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte liften tonen en informeert welk model in lijn is met uw wensenlijstje en budget. De meeste winkeliers hebben een divers aanbod. In deze tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook leveren in Valthe.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Valthe.

Geschikte merken
In uw regio zijn vijf erkende traplift fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten bieden een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren meerdere betrouwbare leveranciers Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Heymer, Strobbe, Extrema, Minivator. Grote wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, Smienk, Vegro, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitzoeken van een passende huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Valthe binnen één tot twee weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Stannah + 123 traplift hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Sadler.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Valthe is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Valthe werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans wisselt dat tussen de 110 KG tot 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie