Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gees

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Gees vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u weer zelf en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Via Trapliftexpert.nl treft u handige informatie wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, technische details, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Ook kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Coevorden.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een veilige en plezante manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2250 en €8400, incl. montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteCoevorden | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7863
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Sadler

Kosten traplift Gees juni 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs hangt af van 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Vaak geldt er een meerprijs voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.450 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte vindt u indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Gees. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.600€1.650 – €2.2501/2 dag
1 bocht€4.900 – €9.400€2.550 – €5.7004,5 uur
Meerdere bochten€5.700 – €10.400€4.350 – €7.5005,5 uur
Spiltrap€8.400 – €12.500€5.150 – €9.500Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Gees.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Gees kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u tot wel 50% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. De meeste merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-gees-7863

Bekijk aanbieders in de regio

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Gees voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast zijn er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 inclusief montage. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenvijfpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Coevorden. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een prettige manier zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een type laten monteren dat past bij uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer weten of direct hulp aanvragen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mailadres: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Gees bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u passende opties tonen en adviseert u over welke uitvoering rijmt met uw budget en situatie. Veel showrooms verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder staan winkels en producenten die ook liften plaatsen in Gees.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Gees.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf goede ontwikkelaars met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten staan voor een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse bekende leveranciers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Heymer, Triwa, Platinum, Extrema. Grote (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, TipTop, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Gees al binnen 2 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Minivator + Extrema hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 75.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Gees is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Gees verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In de basis wisselt dat tussen de 135 KG & 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie