Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Aalden

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Aalden biedt uitkomst! Flink wat ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zonder risico en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Aan de hand van deze website vindt u uitgebreide details aangaande trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, hoe de producten werken, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Coevorden.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1850 tot wel €8000, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Coevorden | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7854
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Two

Kosten traplift Aalden juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: de vorm van uw trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.300 inclusief installatie.
 • Opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel verschaffen we prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Aalden. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.800 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.500 – €8.400€2.850 – €5.700Dagdeel
Meerdere bochten€5.850 – €11.900€4.450 – €8.000Hele dag
Draaiende trap€8.250 – €14.400€4.750 – €10.6006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Aalden.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Aalden is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u al snel 55% op de aankoopprijs. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Flink wat verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-aalden-7854

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste merken hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Aalden voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast zijn er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 incl. montage.Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een automatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Coevorden. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een model uitkiezen die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mail: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Aalden lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte modellen laten zien en informeert welk soort lift aansluit op uw woning en budget. Een groot deel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Aalden.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Aalden.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn verschillende populaire fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken beloven een korte installatietijd en goede after service. U kunt hier direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden enkele geschikte traplift bouwers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa, Heymer. Gerenommeerde aanbieders van deze modellen zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het kopen van een prettige huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Aalden in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Platinum & Heymer verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Aalden is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Aalden hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis fluctueert dat tussen de 110 KG & 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie