Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zweeloo

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Zweeloo vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u veilig en zonder enige inspanning in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site vindt u praktische tips t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Coevorden.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een veilige en eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2450 en €8600, incl. installatie.
 • Soms krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Coevorden | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7851
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Zweeloo juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs komt tot stand middels 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Ook komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.500 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel vindt u de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Zweeloo. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.300€1.750 – €2.2003,5 uur
1 bocht€5.500 – €9.100€2.900 – €6.300Dagdeel
Meerdere bochten€6.500 – €11.400€3.800 – €7.800Hele dag
Spiltrap€7.550 – €13.100€4.600 – €10.9001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zweeloo.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Zweeloo is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u al snel 55% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Veel fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-zweeloo-7851

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Zweeloo voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Bovendien onderscheiden we systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 incl. plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden met de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Coevorden. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten monteren dat past bij uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mail: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Zweeloo bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een erkende adviseur kan u de populaire stoelliften demonstreren en adviseert welk systeem aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Zweeloo.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Zweeloo.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele betrouwbare producenten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende bekende fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa, Extrema. Grote dealers van merken als deze zijn Smienk, TipTop, Vegro, RecentLift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitzoeken van een passende huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de montage van een traplift in Zweeloo binnen één tot twee weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Minivator en Extrema hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Parallel.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Zweeloo is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Zweeloo communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen schommelt dat tussen de 125 KG tot 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende opgewassen tegenelk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie