Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift t Haantje

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in t Haantje vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zonder risico en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Hieronder bekijkt u bruikbare gegevens ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kan men gelijk en zonder moeite een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Coevorden.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2450 tot zo’n €9700, inclusief plaatsing.
 • Soms ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Coevorden | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7847
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift t Haantje juni 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt bepaald door 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.150 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel treft u de begrote kosten van het installeren van een traplift in t Haantje. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.550 – €2.2504 uur
Eén bocht€5.400 – €9.000€3.050 – €5.000Dagdeel
2 bochten€6.350 – €11.100€4.150 – €7.4006,5 uur
Draaiende trap€8.150 – €13.800€4.650 – €10.9006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in t Haantje.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Een tweedehands traplift kopen in t Haantje is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u maar zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. Veel leveranciers kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-t-haantje-7847

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste types hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in t Haantje voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.700 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 inclusief installatie. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een luxe stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al snel €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Coevorden. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist beslist of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan veel hoogteverschil of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een model kiezen die in lijn is met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of wilt u een WMO-melding doen? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mail: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO t Haantje subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel of showroom in de regio. Een ervaren adviseur kan u de populaire mogelijkheden laten zien en vertelt welk model aansluit op uw wensen en budget. Een groot deel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u leveranciers en merken die ook liften installeren in t Haantje.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in t Haantje.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele betrouwbare leveranciers aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten garanderen een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele populaire merken Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Strobbe, Extrema, Platinum, Heymer. Populaire (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, 123traplift, RecentLift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan de installatie van een traplift in t Haantje binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Handicare & 123 traplift bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant classic.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in t Haantje is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in t Haantje hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen schommelt dat tussen de 125 KG tot 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke woningtypes bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie