Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Diphoorn

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Diphoorn maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Op deze manier kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig de trap op en af. Hieronder treft u praktische tips omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Daarbovenop kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Coevorden.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1750 oplopend tot 8800, inclusief montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Coevorden | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7842
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Diphoorn juli 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs is afhankelijk van 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.650.
 • Extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Diphoorn. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.250€1.700 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.950 – €8.900€3.150 – €5.0005 uur
Twee bochten€6.250 – €11.000€3.550 – €7.1005,5 uur
Spiltrap€8.250 – €12.700€5.050 – €10.8006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Diphoorn.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Diphoorn kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. Steeds meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-diphoorn-7842

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Diphoorn voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Bovendien verkoopt men systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.500 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Coevorden. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een lift laten installeren die rijmt met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of meteen hulp aanvragen? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mailadres: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Diphoorn zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom in de regio. Een professionele adviseur kan u een aantal mogelijkheden laten zien en informeert u over welk model rijmt met de situatie en het budget. De meeste showrooms hebben een divers aanbod. In het schema hieronder staan de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Diphoorn.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Diphoorn.

Goede merken
In Nederland zijn enkele professionele producenten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken verzekeren een vlotte levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren meerdere populaire merken Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Extrema, Heymer, Triwa, Strobbe. Gerenommeerde montagepartners van dergelijke merken zijn Smienk, TipTop, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Diphoorn binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Otolift & PractiComfort hebben een prima aanbod 2e hands modellen als de Stannah Starla.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Diphoorn is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Diphoorn communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen schommelt dat tussen de 100 KG tot 140 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie