Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuw-Weerdinge

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Nieuw-Weerdinge kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site kunt u aan de slag met praktische specificaties over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Emmen.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een beschermde en plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2350 en €8600, incl. installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteEmmen | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7831
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Nieuw-Weerdinge juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €6.950 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder vindt u een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Nieuw-Weerdinge. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.850€1.600 – €2.2004,5 uur
1 bocht€4.700 – €9.900€3.150 – €6.9001/2 dag
Meerdere bochten€5.550 – €10.600€3.550 – €7.000Eén dag
Wenteltrap€8.550 – €14.300€5.300 – €9.6001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuw-Weerdinge.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nieuw-Weerdinge is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer fabrikanten kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-nieuw-weerdinge-7831

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Nieuw-Weerdinge voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.550 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 incl. plaatsing. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Emmen via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Emmen. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en beslist of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur verkent of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Aansluitend krijgt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type laten plaatsen dat past bij uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7811 AP, Emmen
 • Website: www.emmen.nl
 • E-mailadres: zorgloket@emmen.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Nieuw-Weerdinge onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u verschillende modellen laten zien en adviseert welke uitvoering past bij uw budget en situatie. Veel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder bieden wij leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Nieuw-Weerdinge.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Nieuw-Weerdinge.

Geschikte merken
In Nederland zijn meerdere bekende merken aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken bieden een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan 5 grote fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Extrema, Heymer, Minivator, Strobbe. Grote wederverkopers van bovengenoemde merken zijn TipTop, Smienk, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur kan u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Nieuw-Weerdinge in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals ThyssenKrupp + Smienk beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 80.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Nieuw-Weerdinge is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Nieuw-Weerdinge werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard valt dit binnen een marge van 135 KG tot 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie