Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rheeze

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Rheeze maakt het mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u weer zelf en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Via deze pagina kunt u aan de slag met handige adviezen aangaande trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, de unieke werking, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De tarieven schommelen tussen €2200 tot zo’n €9200, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHardenberg | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7794
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Rheeze april 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs is afhankelijk van twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.100 of nog duurder.
 • Opties zoals een vierpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder treft u de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Rheeze. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.650€1.750 – €2.2501/2 dag
1 bocht€4.800 – €9.300€3.050 – €5.300halve dag
2 bochten€6.050 – €10.600€4.000 – €7.5005,5 uur
Spiltrap€8.450 – €12.500€4.800 – €9.5005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Rheeze.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Rheeze is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u tot wel 55% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. Het gros van de fabrikanten bieden een assortiment met 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-rheeze-7794

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Rheeze voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eendriepuntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Hardenberg. Inwoners met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 2-6 weken. Daarna bieden ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een systeem kiezen die rijmt met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of direct aanmelden voor de WMO? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mail: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Rheeze subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u verschillende mogelijkheden laten zien en vertelt welk type lift past matcht met uw wensen en budget. De meeste dealers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Rheeze.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Rheeze.

Bekende merken
In uw regio zijn een aantal populaire traplift bouwers met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In deze tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn vijf goede fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum, Heymer. Erkende dealers van de genoemde merken zijn Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Rheeze in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Triwa en PractiComfort verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Rheeze is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Rheeze verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen schommelt dat tussen de 110 KG tot 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie