Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Venebrugge

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Venebrugge kan u daarbij helpen! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Via de TrapliftExpert vindt u belangrijke gegevens m.b.t. trapliften. U leest hier alles over soorten liften, een technische beschrijving, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk een brochure of een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een beschermde en plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De kosten schommelen tussen €1950 en €8400, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Hardenberg | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7792
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Populaire trapliftHandicare 2000

Kosten traplift Venebrugge juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs is afhankelijk van 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.500 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een hoofdsteun zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Venebrugge. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.750 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.300 – €8.500€3.000 – €6.3005 uur
2 bochten€5.900 – €11.800€3.700 – €7.0005,5 uur
Draaiende trap€8.500 – €14.200€4.700 – €10.900Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Venebrugge.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Venebrugge is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u zo 45% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Meer en meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-venebrugge-7792

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Venebrugge voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Voorts zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap start bij €2.750 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 inclusief plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Hardenberg. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat na of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 2-6 weken. Nadien verstrekken ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een traplift laten plaatsen die rijmt met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mail: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Venebrugge vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel/showroom in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende stoelliften laten zien en geeft aan welk systeem in lijn is met uw wensen en budget. Veel winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Venebrugge.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met goede leveranciers van trapliften in Venebrugge.

Erkende merken
In uw regio zijn 5 populaire ontwikkelaars actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars staan in voor een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 erkende fabrikanten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Heymer, Platinum, Extrema, Strobbe. Betrouwbare adviseurs van deze modellen zijn TipTop, RecentLift, Smienk, Vegro, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u helpen bij het vinden van een geschikte huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Venebrugge binnen een paar weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Stannah + Smienk hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Solus.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Venebrugge is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Venebrugge hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken ligt dat tussen de 135 KG tot 165 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie