Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Anevelde

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Anevelde kan u daarbij helpen! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website leest u handige specificaties aangaande trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, technische details, de verwachte kosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €1750 tot maar liefst €8800, incl. installatie.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juli 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Hardenberg | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7785
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Vaak gekozen liftStannah Starla

Kosten traplift Anevelde juli 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.450 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een automatische voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Anevelde. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.450€1.700 – €2.150halve dag
Eén bocht€4.800 – €9.600€2.500 – €6.0005 uur
Twee bochten€5.700 – €11.000€4.050 – €7.8001 dag
Spiltrap€8.400 – €12.300€5.300 – €9.2006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Anevelde.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Anevelde is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitgebreide getest en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u al snel 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Ook helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-anevelde-7785

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Anevelde voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast bestaan er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 incl. installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een meedraaiende stoel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hardenberg. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang comfortabel thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat na of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 2-6 weken. Vanaf dat moment sturen ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een traplift kiezen die matcht met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of direct een WMO-melding doen? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mail: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Anevelde zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u verschillende stoelliften tonen en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model matcht met uw budget en situatie. De meeste winkels verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Anevelde.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Anevelde.

Geschikte merken
In ons land zijn diverse professionele leveranciers met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers werken met een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn een aantal geschikte merken We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Triwa, Strobbe, Platinum, Minivator. Populaire aanbieders van de genoemde merken zijn Vegro, Smienk, PractiComfort, 123traplift, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het vinden van een passende huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Anevelde in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Minivator & Extrema hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Anevelde is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Anevelde benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Vaak fluctueert dat tussen de 110 KG – 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie