Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Holthone

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Holthone maakt het mogelijk! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u weer zelf en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Onderstaand bieden wij belangrijke adviezen betreffende trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, technische details, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De kosten variëren tussen €1950 tot maar liefst €9700, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Hardenberg | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7779
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Populaire liftOtolift Two

Kosten traplift Holthone juni 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.250.
 • Extra opties als een vierpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder voorzien we u van de richtprijs van het monteren van een traplift in Holthone. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.800€1.700 – €2.2004,5 uur
1 bocht€5.350 – €8.000€2.600 – €5.700halve dag
2 bochten€6.150 – €10.800€3.650 – €7.1006 uur
Wenteltrap€7.550 – €12.400€4.800 – €9.0005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Holthone.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Holthone is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u zo 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. Flink wat verkooppunten hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-holthone-7779

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Holthone voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien zijn er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.800 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 incl. plaatsing. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een noodbatterij.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen kosten al snel €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hardenberg. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 2-6 weken. Aansluitend ontvangt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een traplift uitzoeken die matcht met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer informatie of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mailadres: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Holthone zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte liften demonstreren en adviseert welk type lift past voldoet aan uw situatie. Een groot deel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook actief zijn in Holthone.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Holthone.

Erkende merken
In uw regio zijn vijf populaire ontwikkelaars met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten focussen zich op een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf goede ontwikkelaars De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Minivator, Platinum, Strobbe, Heymer. Betrouwbare verkopers van deze merken zijn o.a. TipTop, Smienk, 123traplift, RecentLift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Holthone in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Acorn en TipTop bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Holthone is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Holthone communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans wisselt dat tussen de 130 KG – 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie