Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lutten

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Lutten maakt het mogelijk! Meer en meer senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u weer zelf en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze pagina kunt u aan de slag met belangrijke tips met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, technische details, de totale kosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk een brochure of een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1750 tot maar liefst €8600, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHardenberg | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7775
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Lutten juni 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs hangt af van 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.400 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel vindt u de begrote kosten van het installeren van een traplift in Lutten. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.900€1.750 – €2.2004 uur
1 bocht€5.300 – €8.400€3.350 – €6.400halve dag
Twee bochten€5.950 – €10.500€4.500 – €8.0001 dag
Wenteltrap€8.450 – €13.000€5.350 – €9.3006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lutten.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Lutten is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 40% ten opzichte van een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de fabrikanten hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-lutten-7775

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Lutten voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.350 incl. plaatsing. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €10.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenluxere stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Hardenberg. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang comfortabel zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 2-6 weken. Nadien verstrekken ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een systeem selecteren die aansluit op uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mail: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Lutten vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een getrainde specialist kan u de populaire opties introduceren en adviseert u over welk soort lift aansluit op uw budget en situatie. Veel aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Lutten.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Lutten.

Bekende merken
In uw regio zijn meerdere bekende leveranciers aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers werken met een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden een aantal populaire producenten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum. Erkende adviseurs van de genoemde merken zijn 123traplift, TipTop, Vegro, RecentLift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist zal u helpen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Lutten in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Handicare & TipTop verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Otolift Two.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Lutten is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Lutten hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Doorgaans wisselt dat tussen de 105 KG – 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie