Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuw-Schoonebeek

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Nieuw-Schoonebeek maakt het mogelijk! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina bekijkt u waardevolle details omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Uiteraard kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Emmen.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2500 & €9600, incl. montage.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteEmmen | Merken en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7766
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Nieuw-Schoonebeek juni 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650.
 • Extra upgrades zoals een automatische schuifrail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Nieuw-Schoonebeek. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.400€1.750 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€5.500 – €8.700€3.100 – €5.200halve dag
Meerdere bochten€5.650 – €11.400€4.000 – €7.5001 dag
Wenteltrap€7.950 – €12.800€4.800 – €9.2006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuw-Schoonebeek.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Nieuw-Schoonebeek is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u zo 45% op de aankoopprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-nieuw-schoonebeek-7766

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Nieuw-Schoonebeek voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Ook bestaan er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.750 inclusief plaatsing. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een luxe stoel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Emmen met de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Emmen. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een type selecteren die voldoet aan uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of direct een WMO-melding doen? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7811 AP, Emmen
 • Website: www.emmen.nl
 • E-mail: zorgloket@emmen.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Nieuw-Schoonebeek lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte liften laten zien en adviseert u over welk soort lift in lijn is met uw situatie. Een groot deel van de winkeliers verkopen diverse merken. In het schema hieronder bieden wij merken en winkels die ook liften installeren in Nieuw-Schoonebeek.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Nieuw-Schoonebeek.

Bekende merken
In uw regio zijn vijf goede producenten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten bieden een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere geschikte leveranciers Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Platinum, Triwa, Strobbe, Heymer. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn PractiComfort, TipTop, Vegro, Smienk, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Nieuw-Schoonebeek binnen één tot twee weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Otolift & 123 traplift bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Air.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Nieuw-Schoonebeek is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Nieuw-Schoonebeek communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans fluctueert dat tussen de 105 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie