Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dalerveen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Dalerveen verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u veilig en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Op Trapliftexpert.nl vindt u handige specificaties ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Coevorden.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De tarieven liggen tussen de €1700 tot zo’n €9700, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteCoevorden | Fabrikanten en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7755
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Curve

Kosten traplift Dalerveen juni 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra opties als een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.700 incl. montage.
 • Extra opties als een automatische klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder bieden wij de richtprijs van het monteren van een traplift in Dalerveen. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.750€1.600 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€5.450 – €8.500€3.000 – €5.900halve dag
Twee bochten€6.200 – €10.900€4.300 – €7.6006,5 uur
Spiltrap€7.850 – €12.900€4.650 – €9.6001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Dalerveen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Dalerveen kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u al snel 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer verkopers hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-dalerveen-7755

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Dalerveen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 incl. plaatsing. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenautomatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Coevorden. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten plaatsen die voldoet aan uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer informatie of nu direct een aanvraag indienen? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mailadres: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Dalerveen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere stoelliften laten zien en informeert u over welk systeem in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de dealers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Dalerveen.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Dalerveen.

Professionele merken
In ons land zijn 5 populaire ontwikkelaars met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten verzekeren een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan vijf geschikte traplift bouwers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij worden er ook producten verkocht van Heymer, Minivator, Strobbe, Extrema, Triwa. Erkende (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. TipTop, RecentLift, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur helpt u graag bij het kopen van een goede huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Dalerveen binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Dealers als Triwa & Extrema bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 55.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Dalerveen is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Dalerveen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal valt dit binnen een marge van 110 KG tot 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie