Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wachtum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Wachtum maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u risicoloos en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Aan de hand van deze website bekijkt u uitgebreide gegevens wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kan men gelijk en zonder moeite een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Coevorden.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De tarieven liggen tussen de €1900 tot wel €8700, inclusief montage.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteCoevorden | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7754
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Wachtum februari 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €6.900 of meer.
 • Extra opties als een draaifunctie zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder vindt u de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Wachtum. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.600€1.750 – €2.2004,5 uur
1 bocht€4.700 – €8.400€2.550 – €6.5004,5 uur
2 bochten€6.350 – €10.500€4.200 – €7.5006,5 uur
Wenteltrap€7.550 – €13.400€5.450 – €10.400Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Wachtum.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wachtum is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u zo 45% – 50% op de aankoopprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Flink wat leveranciers hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-wachtum-7754

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Wachtum voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.800 incl. montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.350 inclusief plaatsing. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een draaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Coevorden. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert analyseert of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend ontvangt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een lift uitkiezen die matcht met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of snel aanmelden voor de WMO? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mail: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Wachtum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een winkel of showroom in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende mogelijkheden introduceren en adviseert u over welk merk/model matcht met uw budget en situatie. Het gros van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Wachtum.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Wachtum.

Goede merken
In uw regio zijn verschillende erkende producenten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten waarborgen een snelle montage en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele betrouwbare traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Heymer, Triwa, Platinum, Strobbe. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn Vegro, Smienk, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van de beste huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Wachtum binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Acorn + Heymer bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Two.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Wachtum is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Wachtum communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel fluctueert dat tussen de 110 KG tot 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende opgewassen tegenelk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie