Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stegeren

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Stegeren verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Op deze website leest u nuttige beschrijvingen betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de installatiekosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Ommen.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De tarieven variëren tussen €2200 oplopend tot 9100, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Ommen | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7737
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Stegeren juni 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs hangt af van twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en eventuele extra’s. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook zijn er extra kosten voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.000 of meer.
 • Opties zoals een automatische klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte vindt u een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Stegeren. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.400€1.550 – €2.3001/2 dag
1 bocht€4.650 – €9.400€2.800 – €6.600Dagdeel
2 bochten€5.650 – €11.400€4.400 – €8.0006,5 uur
Draaiende trap€7.550 – €14.100€4.850 – €9.600Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Stegeren.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Stegeren kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u zo 45% – 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkooppunten bieden een assortiment met 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-stegeren-7737

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Stegeren voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.700 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 inclusief montage. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ommen d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Ommen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Ommen (https://www.ommen.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur verkent of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien bieden ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een type kopen dat past bij uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Chevalleraustraat 2
 • 7731 EE, Ommen
 • Website: www.ommen.nl
 • E-mail: gemeente@ommen.nl
 • Telefoonnummer: 140529

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Stegeren zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en geeft aan welk systeem aansluit op uw wensenlijstje en budget. De meeste winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vergelijkt u leveranciers en merken die ook leveren in Stegeren.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Stegeren.

Goede merken
In Nederland zijn meerdere geschikte leveranciers aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten bieden een snelle levering en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftInnovatief en compact design
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden enkele bekende traplift bouwers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Triwa, Strobbe, Heymer, Minivator. Betrouwbare specialisten van dergelijke merken zijn PractiComfort, Smienk, Vegro, TipTop, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Stegeren al binnen 2 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Acorn en TipTop beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Homeglide.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Stegeren is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Stegeren hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 100 KG & 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie