Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vilsteren

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Vilsteren vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u weer zelf en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina kunt u aan de slag met bruikbare details wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kunt u online een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Ommen.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De kosten liggen tussen de €1550 & €9100, incl. installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Ommen | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7734
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Vilsteren juni 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs is afhankelijk van 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.300 incl. montage.
 • Opties zoals een draaifunctie komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder voorzien we u van indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Vilsteren. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.400€1.600 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.850 – €9.700€2.900 – €5.200halve dag
Meerdere bochten€5.950 – €10.400€4.350 – €7.900Hele dag
Draaiende trap€7.900 – €13.700€5.050 – €10.6001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Vilsteren.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Vilsteren kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u maar zo 40% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-vilsteren-7734

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste modellen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Vilsteren voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.050 incl. installatie. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een hoofdsteun.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften kosten al snel €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ommen via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Ommen. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren comfortabel in uw huis te wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Ommen (https://www.ommen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als hoogteverschillen of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend verstrekken ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift laten monteren dat past bij uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Chevalleraustraat 2
 • 7731 EE, Ommen
 • Website: www.ommen.nl
 • E-mailadres: gemeente@ommen.nl
 • Telefoonnummer: 140529

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Vilsteren subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer in de buurt. Een getrainde specialist kan u de populaire uitvoeringen demonstreren en vertelt welk model past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers verkopen diverse merken. In de tabel hieronder treft u de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Vilsteren.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Vilsteren.

Erkende merken
In uw regio zijn een aantal betrouwbare fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers hanteren een snelle montage en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren een aantal bekende merken Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Minivator, Strobbe, Heymer, Extrema. Betrouwbare dealers van dergelijke merken zijn Smienk, RecentLift, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Vilsteren binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Stannah of Extrema hebben een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant classic.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Vilsteren is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Vilsteren hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard ligt dat tussen de 110 KG – 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie