Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dedemsvaart

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Dedemsvaart kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina bekijkt u bruikbare beschrijvingen m.b.t. trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2350 tot maar liefst €9400, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHardenberg | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7701
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Populaire liftStannah Solus

Kosten traplift Dedemsvaart juni 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt bepaald door twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.600 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Dedemsvaart. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.850€1.650 – €2.2004,5 uur
1 bocht€4.900 – €8.700€3.050 – €5.600halve dag
Meerdere bochten€5.650 – €11.000€4.300 – €7.7006 uur
Wenteltrap€7.750 – €13.200€5.450 – €10.6006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Dedemsvaart.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Dedemsvaart is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u tot wel 45% – 50% op de aankoopprijs. Ook is dat een duurzame investering. De meeste showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-dedemsvaart-7701

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Dedemsvaart voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.250 inclusief installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een draaifunctie.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Hardenberg. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 2-6 weken. Vervolgens ontvangt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een lift kopen dat past bij uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u hulp aanvragen? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mail: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Dedemsvaart zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom in de buurt. Een professionele adviseur kan u de populaire liften introduceren en informeert welk systeem voldoet aan uw budget en situatie. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Dedemsvaart.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Dedemsvaart.

Erkende merken
In uw regio zijn diverse goede ontwikkelaars werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten garanderen een korte installatietijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden meerdere grote producenten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Strobbe, Minivator, Heymer, Extrema. Gerenommeerde adviseurs van bovengenoemde merken zijn Vegro, Smienk, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Dedemsvaart al binnen 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Otolift of Extrema verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 55.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Dedemsvaart is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Dedemsvaart hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis schommelt dat tussen de 115 KG – 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie