Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sibculo

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Sibculo kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u zonder risico en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site vindt u bruikbare details m.b.t. trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, de werking, de geschatte kosten, de WMO en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u ook meteen een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2450 oplopend tot 9700, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Hardenberg | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7693
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Veel geplaatste liftOtolift Parallel

Kosten traplift Sibculo juli 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.600 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Sibculo. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.650€1.550 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.350 – €9.400€2.750 – €5.4004,5 uur
Meerdere bochten€6.150 – €11.700€4.450 – €7.5001 dag
Draaiende trap€8.100 – €13.600€5.450 – €10.700Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Sibculo.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sibculo is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u tot wel 50% op de aankoopprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste fabrikanten bieden een assortiment met tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-sibculo-7693

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedereen is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Sibculo voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 incl. installatie. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor opgewassen tegenelk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Hardenberg. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent verkent of de traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 2-6 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een model kopen die voldoet aan uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mail: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Sibculo zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u de populaire liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem rijmt met uw wensen en budget. Een groot deel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht staan winkels en producenten die ook liften plaatsen in Sibculo.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Sibculo.

Goede merken
In uw regio zijn verschillende goede producenten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers focussen zich op een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal erkende fabrikanten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Minivator, Platinum, Strobbe, Heymer. Betrouwbare dealers van dergelijke merken zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van een passende huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de montage van een traplift in Sibculo binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals ThyssenKrupp of Strobbe verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Sibculo is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Sibculo hanteert een maximale draagkracht in KG. Vaak wisselt dat tussen de 135 KG – 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie