Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bergentheim

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Bergentheim maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en zonder moeite naar boven en naar beneden. Op deze webpagina kunt u aan de slag met waardevolle details betreffende trapliften. U leest hier alles over soorten liften, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Meer info? Dan kunt u online een brochure of een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zorgeloos en op een plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De prijzen variëren tussen €1900 en €8100, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHardenberg | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7691
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Veel gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Bergentheim juni 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een klaprail. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.700 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een noodbatterij zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Bergentheim. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.650 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.600 – €8.300€2.900 – €5.600halve dag
Twee bochten€5.950 – €10.800€3.950 – €7.5005,5 uur
Wenteltrap€7.900 – €12.100€5.300 – €10.9006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bergentheim.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bergentheim kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u al snel 50% op de aankoopprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de fabrikanten bieden een assortiment met 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-bergentheim-7691

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Bergentheim voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 inclusief installatie. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een automatische voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor opgewassen tegenextreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Hardenberg. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent zoekt uit of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 2-6 weken. Aansluitend ontvangt u details over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een traplift kiezen die voldoet aan uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mailadres: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Bergentheim vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u een aantal liften laten zien en informeert welk soort lift matcht met uw trap, situatie en budget. De meeste aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook liften installeren in Bergentheim.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Bergentheim.

Populaire merken
In Nederland zijn een aantal populaire ontwikkelaars actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten werken met een snelle montage en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele bekende traplift bouwers Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Triwa, Minivator, Heymer. Bekende specialisten van deze merken zijn o.a. 123traplift, Smienk, Vegro, TipTop, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een goede huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de montage van een traplift in Bergentheim binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Acorn en Heymer hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Line.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Bergentheim is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bergentheim hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 100 KG en 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie