Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kloosterhaar

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Kloosterhaar biedt uitkomst! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u weer zelf en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Op deze webpagina vindt u uitgebreide beschrijvingen t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de prijzen, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Ook kunt u zonder kosten een brochure of een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hardenberg.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2600 & €8500, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHardenberg | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7694
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Vaak gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Kloosterhaar juni 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs is afhankelijk van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Mogelijk geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.300.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.050 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een hoofdsteun komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Kloosterhaar. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.700€1.800 – €2.250halve dag
Eén bocht€5.000 – €8.300€2.650 – €5.300Dagdeel
2 bochten€6.250 – €11.600€4.000 – €7.8005,5 uur
Wenteltrap€8.500 – €14.000€5.550 – €9.6005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Kloosterhaar.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kloosterhaar is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u maar zo 50% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. Flink wat verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-kloosterhaar-7694

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Kloosterhaar voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap start bij €2.350 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 inclusief plaatsing. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en aanvullende opties als een klaprail.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Hardenberg. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent verkent of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 2-6 weken. Aansluitend bieden ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een traplift aanschaffen die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of direct een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mail: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Kloosterhaar lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u de populaire uitvoeringen laten zien en informeert u over welk model rijmt met uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder treft u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Kloosterhaar.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Kloosterhaar.

Bekende merken
In ons land zijn diverse populaire fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars bieden een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal geschikte ontwikkelaars Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Extrema, Triwa, Minivator, Strobbe. Betrouwbare wederverkopers van dergelijke merken zijn PractiComfort, RecentLift, 123traplift, TipTop, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Kloosterhaar binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Stannah + RecentLift bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Stannah Siena.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Kloosterhaar is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Kloosterhaar communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel valt dit binnen een marge van 100 KG tot 165 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie