Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Balkbrug

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Balkbrug maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en op een prettige manier naar boven en naar beneden. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met nuttige informatie aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, technische details, de tarieven, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2500 oplopend tot 8400, inclusief installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHardenberg | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7707
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Balkbrug april 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs is afhankelijk van twee factoren: de vorm van uw trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Vaak geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.300.
 • Een stoellift met één bocht start bij €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650.
 • Extra’s zoals een automatische voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Balkbrug. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.650 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.000 – €8.300€3.250 – €5.400halve dag
2 bochten€5.900 – €10.300€3.950 – €7.9001 dag
Draaiende trap€8.200 – €14.300€5.350 – €10.6006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Balkbrug.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Balkbrug kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat merken bieden een assortiment met gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-balkbrug-7707

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Balkbrug voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 inclusief montage. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Hardenberg. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent analyseert of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 2-6 weken. Na deze termijn ontvangt u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een stoellift laten monteren die matcht met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of meteen aanmelden voor de WMO? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mail: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Balkbrug lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een erkende adviseur kan u meerdere systemen demonstreren en adviseert u over welk type lift past matcht met uw wensen en budget. Het gros van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder vergelijkt u leveranciers en merken die ook actief zijn in Balkbrug.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Balkbrug.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele betrouwbare fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten waarborgen een snelle levering en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden 5 erkende ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Strobbe, Platinum, Triwa, Heymer. Gerenommeerde aanbieders van bovengenoemde merken zijn TipTop, RecentLift, Smienk, Vegro, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een passende huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Balkbrug al binnen 2 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Otolift & 123 traplift verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Two.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Balkbrug is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Balkbrug benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel fluctueert dat tussen de 110 KG – 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie