Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Drogteropslagen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Drogteropslagen maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zorgeloos en comfortabel de trap op en af. Via Trapliftexpert.nl treft u bruikbare adviezen omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, technische details, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u direct een brochure of een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio De Wolden.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2100 tot wel €9600, incl. montage.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente De Wolden | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7705
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire liftHandicare 950

Kosten traplift Drogteropslagen juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.500.
 • Extra opties zoals een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder vindt u een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Drogteropslagen. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.700 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.800 – €9.100€2.800 – €6.500halve dag
Twee bochten€6.150 – €11.700€4.150 – €7.000Eén dag
Draaiende trap€8.550 – €13.200€5.200 – €10.5005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Drogteropslagen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Drogteropslagen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u al snel 40% op de aanschaf van uw traplift. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer fabrikanten bieden een assortiment met 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-drogteropslagen-7705

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Drogteropslagen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Ook verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.750 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 incl. installatie. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenvierpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Wolden via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente De Wolden. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een prettige manier zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente De Wolden (https://www.dewolden.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Nadien verstrekken ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag nu een lift laten monteren die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 2
 • 7921 GD, De Wolden
 • Website: www.dewolden.nl
 • E-mailadres: gemeente@dewolden.nl
 • Telefoonnummer: 140528

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Drogteropslagen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u verschillende systemen laten zien en adviseert u over welk soort lift in lijn is met uw woning en budget. De meeste winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel staan fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Drogteropslagen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Drogteropslagen.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse populaire merken met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers hanteren een vlotte levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan een aantal grote traplift fabrikanten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum. Gerenommeerde aanbieders van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist is u graag van dienst bij het kopen van een passende huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal de montage van een traplift in Drogteropslagen binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Stannah of Smienk hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 80.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Drogteropslagen is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Drogteropslagen hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen ligt dat tussen de 105 KG tot 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie