Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwleusen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Nieuwleusen vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina bieden wij waardevolle specificaties t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, de werking, de onkosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten een brochure of een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Dalfsen.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten liggen tussen de €2100 oplopend tot 9700, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Dalfsen | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode7711
WMO Beslissingstermijn8-20 weken
Veel geplaatste liftHandicare 2000

Kosten traplift Nieuwleusen juli 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt bepaald door twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.200 of meer.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Nieuwleusen. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.650€1.850 – €2.3004,5 uur
1 bocht€5.400 – €9.300€2.800 – €6.0004,5 uur
2 bochten€5.750 – €10.300€4.100 – €7.700Eén dag
Spiltrap€7.600 – €12.200€4.500 – €9.000Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwleusen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Nieuwleusen is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u gemakkelijk 60% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer showrooms kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-nieuwleusen-7711

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Nieuwleusen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.050 inclusief plaatsing. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een automatische schuifrail.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende firma die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dalfsen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Dalfsen. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Dalfsen (https://www.dalfsen.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent beslist of de traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-20 weken. Aansluitend sturen ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een traplift aanschaffen die rijmt met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of nu direct een WMO-melding doen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 7721 AX, Dalfsen
 • Website: www.dalfsen.nl
 • E-mailadres: wmoloket@dalfsen.nl
 • Telefoonnummer: 0529488388

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Nieuwleusen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een adviespunt of winkel in de omgeving. Een getrainde specialist kan u passende uitvoeringen tonen en informeert u over welk soort lift voldoet aan uw woning en budget. Een groot deel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel staan merken en winkels die ook liften monteren in Nieuwleusen.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Nieuwleusen.

Populaire merken
In uw regio zijn vijf goede ontwikkelaars aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten garanderen een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaGoede onderhoudscontracten
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn diverse professionele traplift bouwers Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Heymer, Extrema, Minivator, Strobbe. Populaire montagepartners van deze merken zijn o.a. RecentLift, 123traplift, Vegro, PractiComfort, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist helpt u graag bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Nieuwleusen al binnen 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Stannah & RecentLift verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Nieuwleusen is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Nieuwleusen benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal fluctueert dat tussen de 125 KG en 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie