Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beerze

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Beerze kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina kunt u aan de slag met handige gegevens omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Ommen.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1850 tot zo’n €10200, incl. montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Ommen | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7736
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Beerze juni 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien zijn er extra kosten voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.700 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte treft u de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Beerze. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.700 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.350 – €9.000€2.750 – €5.7005 uur
2 bochten€5.750 – €10.600€3.800 – €7.1005,5 uur
Draaiende trap€7.800 – €13.000€4.750 – €10.7006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Beerze.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Beerze kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u al snel 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens is dat een duurzame investering. De meeste showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-beerze-7736

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Beerze voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.200 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 inclusief plaatsing. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ommen d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Ommen. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Ommen (https://www.ommen.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent beslist of de traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type aanschaffen die voldoet aan uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Chevalleraustraat 2
 • 7731 EE, Ommen
 • Website: www.ommen.nl
 • E-mail: gemeente@ommen.nl
 • Telefoonnummer: 140529

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Beerze bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Bezoek dan een winkel/showroom in de buurt. Een professionele adviseur kan u de populaire modellen tonen en adviseert welk soort lift rijmt met uw wensen, eisen en budget. De meeste aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder treft u merken en winkels die ook liften plaatsen in Beerze.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Beerze.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende populaire producenten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn diverse geschikte ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Minivator, Platinum, Heymer, Extrema. Populaire (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, Smienk, 123traplift, RecentLift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Beerze binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals ThyssenKrupp of 123 traplift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Stannah Solus.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Beerze is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Beerze communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel valt dit binnen een marge van 105 KG – 145 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie