Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dalen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Dalen biedt uitkomst! Veel senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u zorgeloos en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via de TrapliftExpert leest u handige specificaties omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, technische details, de kosten, de WMO regelingen en veiligheid. Daarbovenop kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Coevorden.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier de trap op en af.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1600 & €9600, incl. montage.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteCoevorden | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7751
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 160

Kosten traplift Dalen juni 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs hangt af van 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.600 inclusief installatie.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Dalen. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.550 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.300 – €8.000€2.750 – €5.0005 uur
2 bochten€6.250 – €11.400€4.400 – €8.0005,5 uur
Draaiende trap€8.350 – €13.100€5.250 – €10.000Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Dalen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Dalen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u al snel 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-dalen-7751

Bekijk leveranciers in de regio

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Dalen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.850 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.750 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenelk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Coevorden. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een veilige manier zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent beslist of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een stoellift laten installeren die in lijn is met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mailadres: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Dalen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u passende uitvoeringen tonen en informeert welk type lift past in lijn is met uw woning en budget. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder staan leveranciers en merken die ook actief zijn in Dalen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Dalen.

Professionele merken
In uw regio zijn 5 geschikte leveranciers met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers garanderen een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn 5 professionele ontwikkelaars We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Platinum, Strobbe, Heymer, Extrema. Betrouwbare wederverkopers van dergelijke merken zijn PractiComfort, RecentLift, Vegro, TipTop, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Dalen in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Handicare en Extrema bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1100.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Dalen is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Dalen benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 110 KG & 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze huizen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie