Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vinkenbuurt

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Vinkenbuurt kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zonder risico en comfortabel de trap op en af. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u uitgebreide gegevens wat betreft trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, de werking, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u online en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Ommen.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De prijzen variëren tussen €2500 & €8600, incl. montage.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Ommen | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7739
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Vinkenbuurt juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €5.800.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.200 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een hoofdsteun zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht treft u de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Vinkenbuurt. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.550€1.600 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€4.750 – €9.200€3.400 – €6.400halve dag
2 bochten€6.550 – €11.800€4.050 – €7.7006,5 uur
Wenteltrap€8.350 – €12.700€4.900 – €9.0006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Vinkenbuurt.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Vinkenbuurt kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u eenvoudig 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. De meeste verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-vinkenbuurt-7739

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel merken hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Vinkenbuurt voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.950 incl. installatie. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele extra’s zoals een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende firma die rolstoelliften kan leveren. Deze liften kosten al gauw €13.200.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ommen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Ommen. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Ommen (https://www.ommen.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens bieden ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een model aanschaffen die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of meteen aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Chevalleraustraat 2
 • 7731 EE, Ommen
 • Website: www.ommen.nl
 • E-mail: gemeente@ommen.nl
 • Telefoonnummer: 140529

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Vinkenbuurt subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende modellen demonstreren en informeert welk merk/model aansluit op uw situatie. Veel van de winkels bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht bekijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Vinkenbuurt.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Vinkenbuurt.

Goede merken
In Nederland zijn 5 erkende producenten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten staan voor een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftInnovatief en compact design
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn vijf betrouwbare ontwikkelaars Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Heymer, Triwa, Minivator, Platinum. Gerenommeerde montagepartners van deze modellen zijn PractiComfort, Vegro, 123traplift, RecentLift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het aanschaffen van een passende huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Vinkenbuurt binnen één tot twee weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Minivator en TipTop verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 10.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Vinkenbuurt is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Vinkenbuurt communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak schommelt dat tussen de 130 KG – 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie