Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stieltjeskanaal

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Stieltjeskanaal vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u zonder risico en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze website kunt u aan de slag met nuttige adviezen m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Coevorden.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een beschermde en prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De prijzen schommelen tussen €1800 tot wel €8000, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteCoevorden | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7756
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftPlatinum Horizon

Kosten traplift Stieltjeskanaal juni 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.550 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een vierpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel bieden wij de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Stieltjeskanaal. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.550€1.750 – €2.3504,5 uur
1 bocht€4.850 – €8.600€2.500 – €5.8001/2 dag
Meerdere bochten€6.050 – €11.700€3.950 – €7.000Eén dag
Draaiende trap€8.550 – €12.200€5.400 – €9.9006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Stieltjeskanaal.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Stieltjeskanaal is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Veel aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-stieltjeskanaal-7756

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Stieltjeskanaal voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast zijn er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.700 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 inclusief installatie. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Coevorden via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Coevorden. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent verkent of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend ontvangt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een lift laten installeren dat past bij uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of nu direct een aanvraag indienen? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kasteel 1
 • 7741 GC, Coevorden
 • Website: www.coevorden.nl
 • E-mail: wmoloket@coevorden.nl
 • Telefoonnummer: 140524

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Stieltjeskanaal subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte mogelijkheden laten zien en informeert u over welk merk/model aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel treft u winkels en producenten die ook actief zijn in Stieltjeskanaal.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Stieltjeskanaal.

Populaire merken
In ons land zijn enkele populaire traplift bouwers met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers staan voor een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende erkende fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Platinum, Heymer, Extrema, Triwa. Betrouwbare specialisten van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, PractiComfort, Smienk, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur kan u helpen bij het kopen van een goede huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Stieltjeskanaal binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals ThyssenKrupp & TipTop verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Stieltjeskanaal is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Stieltjeskanaal benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard ligt dat tussen de 125 KG tot 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie